Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

környezet

5 találat

Természetjáró diákok elismerése

Debrei-Nagy Zoltán - KO-MÉDIA Kompolti Médiaszakkör · 2015. április 26. 19:50

Vannak akik tantárgyi versenyeken mutatják meg tehetségüket, míg mások a természet kihívásaira válaszolva a túrázásban jeleskednek. A kompolti iskola Szamóca Természetjáró Körének négy ifjú tagja túramozgalmi jelvényt vehetett át Bélapátfalván. A 14 év alatti fiataloknak adható – legalább 300 km kéktúrázásért járó - Gyermek Kéktúra jelvényt, valamint a Börzsöny-Cserhát tájegységi jelvényt Stríder Dóra, Tóth Antal, Tóth Vanda és Urbán Dorka kapta meg.

 

Tűzmadár „a semmiből”

BAMI médiaszakkörösei · 2015. április 23. 12:54

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 3. a osztályos tanulói Papp Attiláné tanítónő segítségével a Hunyadi Mátyás tagiskola alsós diákjainak adták tovább a nemzetközi Comenius-pályázat napjainkban fontossá vált üzenetét - Védd a környezetet! - oly módon, hogy a Tűzmadár című magyar népmesét hulladékból készített jelmezekben, díszletekkel játszották el. Mindenkit arra biztatunk, hogy ne dobjon a szemétbe minden hulladékot, hanem csináljon „a semmiből valamit”: „Something from nothing”!

 

Happy-hét

BAMI médiaszakkörösei · 2015. április 23. 11:40

Iskolánk 5. alkalommal vett részt az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet által hirdetett országos rendezvényen, melynek célja a Víz világnapjához is kapcsolódóan a vízfogyasztás népszerűsítése volt. Volt vizes totó, rajzpályázat, zenehallgatás, óriás vizes rejtvények, kalózok az iható víz megszerzéséért versengése az uszodában, játékos sor- és váltóverseny szárazon. A kínálatból a tanulóinknak a kék pólós élőkép és a villámcsődület tetszett a legjobban, melyekkel a város 5 pontján keltettünk meglepetést.

Magból kenyér

Nap Kör Alapítvány, Józsa István Vándoriskolája · 2015. április 18. 19:34

magbol_kenyer

A Nap Kör Alapítvány tehetségprogramja keretében immár három éve "Magból kenyér" foglalkozásokon vesznek részt Veszprém megye több iskolájának harmadikosai. Ezt az izgalmas utat mutatja be a kisfilm, amely a Herendi Általános Iskolában készült a 2012/13-as tanévben.

Tapaszta(l)ni jó!

Nap Kör Alapítvány, Józsa István Vándoriskolája · 2015. április 18. 18:41

De még mennyire! Sárba nyúlni, gyúrni, dagonyázni, formázni, kenni, simítani... Készülnek az iskolakemencék a Nap Kör Alapítvány tehetségprogramjaiban, hogy ősszel a gyerekek saját termésükből készült kenyeret süthessenek bennük! Tapasztani és tapasztalni nagyon jó!

5 találat