Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Tehetségek a színpadon

Tehetségek a színpadon

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium film- és médiaklubosai · 2015. április 20. 18:51

Tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium a hagyományos tavaszi gáláját. A közel kétszáz fellépő – köztük jelenlegi és egykori diákok, valamint a pedagógusok – ismét bebizonyította: a tehetség nem ismer határokat. Énekesek, zenészek, táncosok, prózamondók szórakoztatták a nagyérdeműt a négyórás műsor alatt.

Az idei gála azért is különleges, mert a kiemelt tehetségpontként is működő iskolánk idén ünnepli a méltán népszerű és sikeres speciális matematikatagozat fennállásának 50. évfordulóját. Ez alkalomból a szervezők úgy döntöttek, hogy ebben az évben az est első részét ennek a jubileumnak szentelik, így a régebben a matematikatagozaton végzett szereplők együtt mutatkozhattak be a jelenlegi „matekosokkal.”

Az est folyamán fellépő tanulók is szépen bizonyították, hogy nemcsak az iskolai kötelességek teljesítésében és a tanulásban, hanem az élet más területein is remekül megállják a helyüket.

Animációs kisfilm, balett, zongora-, hegedű- és fuvolaprodukciók is színesítették az estet, de a könnyedebb műfaj kedvelői sem panaszkodhattak, hiszen a rock, a rap, a hip-hop és – a spanyolosok jóvoltából – a latin zene képviselői is színpadra léptek. Szintén nagy sikert aratott a TanáRock nevű pedagógusokból verbuválódott zenei csoport, és hatalmas tapsvihar fogadta a tanári kar meglepetés műsorszámát, a rock n’ rollt is.

A Fazekas-gála tombolasorsolásán rengeteg nyeremény talált gazdára. Ezúton is köszönjük a szülőknek és a diákoknak a felajánlásokat.