Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

ingyenes

2 találat

Add kölcsön a szemed!

Csont Szandra · 2015. február 16. 00:00

be_my_eyes_-_helping_blind_see

Ismét egy kedves példa arra, amikor kreatív és tehetséges emberek használják a telefonjukat. A 'Be My Eyes' alkalmazással, egy videohívásos kapcsolaton keresztül a vak felhasználók megkérhetnek egy látó önkéntest, hogy segítsen nekik látást igénylő feladatokban. Az ötlet egy 50-es éveiben járó dán asztalostól, Hans Jørgen Wibergtől származik.

Első szárnycsapások a sikeres nyelvvizsga felé

Kari Sándor · 2015. február 12. 10:18

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Royal City nyelviskola által szeptemberben a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában beindított nyelvvizsga felkészítő. Megjelentek az első idegen nyelvű fecskék, megszülettek a nyelvvizsga felkészítők első modulzárójának bizonyítványai.

A szeptemberben indult nyelvvizsga felkészítő anyagát az előkészítő tanfolyamot tartó pedagógusok és a nyelviskola által felkért nyelvvizsgáztatók közösen dolgozták ki, s az kapcsolódik az általános iskolai tananyaghoz, és tartalmazza mindazokat az elemeket, amelyek a sikeres nyelvvizsgához vezető utat képezik. 

A nyelvvizsga felkészítőn való részvétel több előnnyel is kecsegteti az iskola tanulóit.

- A nyelvvizsgára felkészüléshez nem szükséges külön tanárt fogadni, a felkészítő foglalkozások ingyenesek, be vannak építve az iskola tanrendjébe.

2 találat