Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

biológia

8 találat

Nemcsak az állatok nyelvén beszél

Nap Kör Alapítvány, Józsa István Vándoriskolája · 2015. április 26. 09:52

bocskay_tamas

Tomi szerencsés kamasz. Bár a közoktatással adódtak problémái, Nagyvázsonyban támogató civil közösség, mentoráló polgármester, szeretetteljes családi légkör segíti, hogy kibontakoztassa tehetséget, amiért már hetedikesként is felelősséget érez.

Happy-hét

BAMI médiaszakkörösei · 2015. április 23. 11:40

Iskolánk 5. alkalommal vett részt az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet által hirdetett országos rendezvényen, melynek célja a Víz világnapjához is kapcsolódóan a vízfogyasztás népszerűsítése volt. Volt vizes totó, rajzpályázat, zenehallgatás, óriás vizes rejtvények, kalózok az iható víz megszerzéséért versengése az uszodában, játékos sor- és váltóverseny szárazon. A kínálatból a tanulóinknak a kék pólós élőkép és a villámcsődület tetszett a legjobban, melyekkel a város 5 pontján keltettünk meglepetést.

„Kertész leszek, fát nevelek” II.

Vadász Richárd, Galamb Lajos · 2015. április 21. 22:04

A beltéri és kültéri virágok mellett fognak fűszernövényeket és zöldségeket is termeszteni. A kertészeti szakkör célja a szórakoztató tanulás mellett az is, hogy iskolánk minél szebbé, otthonosabbá válhasson és segítséget adjon a későbbi pályaválasztáshoz.

„Kertész leszek, fát nevelek” I.

Vadász Richárd, Galamb Lajos · 2015. április 21. 22:02

A fenti József Attila-idézet is lehetne a mottója a most indult kertészeti szakkörnek. A miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola igazgatóhelyettese vállalta magára azt a feladatot, hogy néhány érdeklődő tanulót megtanít kertészkedni. A szakkörösek megismerkednek a kertészkedés alapeszközeivel, néhány virágfajtával, azok gondozásával és ültetésével.

Föld napja 2015 Kompolton

Debrei-Nagy Zoltán · 2015. április 20. 17:29

Április 22-én a Föld napját a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola egésznapos programmal ünnepli. Többek között papírgyűjtés, parkosítás, faültetés, az erdő élővilágát megismertető foglalkozások és vadászati kiállítás is szerepel a programban. Az e nap jegyében hirdetett rajzverseny legjobb munkái kiállításon tekinthetők meg. A rendezvényről - újságíró-vendégünk jóvoltából - képes tudósítás számol majd be a Heves Megyei Hírlapban.

Csapatban az erő

Szentesi Koszta Médiakör Csepcsényi Szimonetta · 2015. április 18. 10:33

Osztálytársunk országos biológiaversenyre készült és különböző készségfeladatokat kellett készítenie, de segítségre szorult. Osztálytársam, Szabi és én örömmel segítettünk neki, hiszen jó barátok vagyunk. Aki közülünk a legügyesebb volt, ragasztott és vágott, a másik pedig az elméleti részben segített. Szívesen töltöttük ezzel az időt, hiszen tudtuk, ellenkező estben rá is számíthatnánk! Örömmel néztük, hogy örül az elkészült szemmodellnek.

Bagolyköpetet vizsgáltunk

Koncz Csilla · 2015. április 8. 20:10
A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában a hetedikesek és nyolcadikosok más iskolák diákjaival együtt bagolyköpetet vizsgálhattak. A foglalkozás célja a kicsik érdeklődésének felkeltése volt a természettudomány iránt. A téma a gerincesek vázrendszerének vizsgálata volt, de ez három részre bomlott: bagolyköpetet vizsgáltak, különböző gerinces osztályok csontvázait hasonlították össze, illetve előre kiadott témában öt tanuló beszámolt az emlősöknél előforduló fogazatokról.
 

Miniállatkert a teremben

Szeles Norbert, Merucza Patrik · 2015. április 3. 08:17

Iskolánkban, a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskolában a 7. b osztály Mamrus Tímea osztályfőnök, biológiatanár vezetésével kis állatkertet rendezett be a teremben. Puszedli, a nyúl, Zsazsa, a teknős, Nutella, a tengerimalac és Gülü, a hal is nagyon jól érzi magát. Hamarosan egy papagáj fogja kiegészíteni a kis csapatot. Sajnos Pamacs, a hörcsög néhány nap után kiszökött a ketrecéből és eltűnt, de valószínűleg őt is pótolni fogják az osztály tagjai. Az iskola minden tagja nagyon örül az állatoknak, az osztály pedig lelkesen gondozza, eteti őket.

8 találat