Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Tehetségpont: Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum

Blogposztok

Adatok
8 találat

A Szent István tér impressziója

Pécsi Művészeti Médiaműhely · 2015. május 2. 10:34

Festőállvánnyal, rajztáblával, palettával felszerelkezett diákok népesítették be április 24-én délután a pécsi Szent István teret. Gyönyörű tavaszi időben, nagy érdeklődés mellett, mintegy 30 képzős növendék és tanárok részvételével zajlott a festő szakosztály rendhagyó szabadtéri (plein air) gyakorlata. A "Tehetség hónapja" program keretében megvalósult esemény célja az alkotó tevékenység, a művészeti nevelés, végső soron az iskola népszerűsítése volt.

Oboista siker Splitben

Pécsi Művészeti Médiaműhely · 2015. május 2. 10:26

A horvátországi Splitben megrendezett XX. Daleki Akordi Nemzetközi Zenei Versenyen kiválóan szerepeltek a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola oboista növendékei. Korcsoportjában Mohai Zsófia 1., Gradwohl Márk 2., Udvarhelyi Milla 3. helyezést ért el. A Kontrasztok AMI növendéke, Mohai Viola szintén megnyerte korcsoportját. A tanulók felkészítője Kothencz Melinda volt, zongorán közreműködött: Huszics Ibolya.

 

Nemzetközi klarinét-mesterkurzus Pécsett

Pécsi Művészeti Médiaműhely · 2015. április 1. 10:50

Határokon átnyúló fafúvós tehetséggondozó program valósult meg a MATEHETSZ jóvoltából. A Tehetség hónapja programsorozat keretében magyar, horvát, és bosnyák klarinétos tehetségek voltak aktív résztvevői a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskolában március 27-én tartott mesterkurzusának, melyet Varga Gábor klarinétművész tartott. A regionális kezdeményezés nemzetközivé bővülését az iskola klarinéttanárainak kiterjedt szakmai kapcsolatrendszere segítette.

High School Fashion - a suli ruhában

Pécsi Művészeti Médiaműhely · 2015. március 23. 12:13

highschoolfashion_-_a_suli_ruhaban

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola divattervezés iránt érdeklődő textiles növendékei március elején mutatták be az iskola által inspirált munkáikat egy látványos show keretében. Az előadás során táncos, drámás és képzős növendékek működtek közre.

további videók: http://www.pecsimuveszeti.hu/high-school-fashion-a-suli-ruhaban/

Középiskolás táncosok országos tanulmányi versenye

Pécsi Művészeti Médiaműhely · 2015. március 19. 09:48

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola és a Pécsi Nemzeti Színház adott otthont a 6. Országos Klasszikus Balett és Modern Tánc Tanulmányi Versenynek, melyen 6 iskola 55 növendéke mérte össze tudását klasszikus balett szóló, modern tánc szóló és duett kategóriákban. A rangos megmérettetésen a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola és a versenyt idén rendező pécsi intézmény tanulói szerepeltek a legjobban.

Középiskolai zenekarok országos megmérettetése

Pécsi Művészeti Médiaműhely · 2015. március 12. 11:06

pecsi_muveszeti_symphonic_band_-_ix._orszagos_szakkozepiskolai_zenekari_verseny

Február 28-án rendezték a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában a IX. Országos Szakközépiskolai Zenekari Versenyt, melyen a Pécsi Művészeti Symphonic Band megosztott 2. helyezést ért el. A győztes a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, a másik második a házigazda iskola zenekara lett.

Erre a táncra életem végéig emlékezni fogok…

Erre a táncra életem végéig emlékezni fogok… · 2015. március 9. 16:48

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola táncművészeti képzését a MATEHETSZ Határtalan lehetőség-pályázatának jóvoltából négyen - Dowidat Sára, Szabó Dóra és jómagam, illetve kísérőnk, Fontányi Gréta tanárnő, a képzés szakmai vezetője - képviseltük Rotterdamban, a modern tánc európai fellegvárában.

Négyen a modern tánc fellegvárában

Jurák Bettina · 2015. március 9. 15:31

A MATEHETSZ Határtalan lehetőség-pályázatának jóvoltából utazhattunk ki Rotterdamba, a modern tánc európai fellegvárába. A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola táncművészeti képzését négyen képviseltük: Dowidat Sára, Szabó Dóra és jómagam, illetve kísérőnk, Fontányi Gréta tanárnő, a képzés szakmai vezetője.

8 találat