Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

OKTV-sikerek futószalagon Zalaegerszeg 119 éves gimnáziumában

OKTV-sikerek futószalagon Zalaegerszeg 119 éves gimnáziumában

Nagy Bianka, Berta Bernadett- Szemtanúk egy kispolgári xilofonnal médiaműhely · 2015. április 27. 06:50

A legrangosabb, a minisztérium által rendezett tanulmányi verseny az „Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny”, az OKTV. A legtöbb iskola soha nem nyer ilyen vetélkedést, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium négy éven belül két tantárgyban is az élen végzett.

2011-ben Radics Dorottya Mozgóképkultúra- és médiaismeret-tantárgyból, idén pedig Bujtor Alex földrajzból. A végzős, speciális nyelvi osztályba járó fiatalember érdekes módon nem földrajztudósnak, hanem közgazdásznak és testépítőnek készül, mégis, ahogy tanára, Stárics Roland elmondta, szorgalma, intelligenciája és mélységes alázata a tantárgy iránt megérdemelt diadalhoz vezetett.

Érdekes, ahogy négy éve angolból Farsang Zsófia révén, idén Szabó Tímea révén matematikából ezüstérmese is lett a sokoldalú tehetséggondozó műhelynek az OKTV-n. Tímea informatikából is 3. helyezést szerzett!

A megmérettetésen egyes tantárgyakból több ezer középiskolás is indul, és három forduló után dől el, ki a legjobb az országban. A felvételinél 100, 50 vagy 25 pluszponttal jutalmazza az állam a legjobbakat.